Vad är Chakran?

2013-11-19 @ 14:35:00 ? Direktlänk ? Donja
Ordet Chakra är sanskrit och betyder hjul eller cirkel. Framifrån ser våra chakran ut som hjul med ett visst antal ekrar, fält eller så som den österländska traditionen beskriver det, lotusblad. Våra kroppar är som stora energimottagare. Vi sänder ständigt ut energier, likväl som vi ständigt tar in energi från allt levande runt om kring oss.Från djur, människor, växter, månen och stjärnorna. Kort sagt så består varje chakra av energier eller en våglängd som vi gett visa namn och beskrivningar.

Varje chakra innehåller två motriktade krafter, en utgående och en ingående, det vill säga att chakrat både ger och tar energier. Våra chakran formas i ett speciellt mönster beroende på vad vi upplever/har upplevt. Mönstret gör oss till de vi är, att vi alla är olika och reagerar olika i olika situationer. 

Det sägs att det finns uppemot 144 000 olika chakran/energicentrer i/på vår kropp, men det är de sju största som man refererar till som chakran. Dessa sju chakran sammankopplas med en färg och en ton samt en plats utmed ryggraden. Det är två chakran som kan uppfattas bära två färger, bas/rotchkarat samt hjärtchakrat. Rotchakrat kan uppfattas som rött eller som svart. Hjärtchakrat antingen grönt eller rosa. Det finns även ett åttonde chakra ovanför våra huvuden/kronchkrat.

Stenar/kristaller med mera tillskrivs även kopplingar till olika chakran, såväl som flera inre organ, kroppsdelar, hormonproducerande körtlar och psykiska egenskaper.  Chakrasystemet är bland annat en beskrivning av hur kropp och psyke påverkar varandra.  
 

Mer om Chakra kommer sen, om ni vill veta mer? :) Jag är uppväxt med min mamma som jobbar med detta så jag är själv riktigt intresserad utav detta. 
Jag själv är en person som känner energier och ser färger hos folk, men om det är från chakran eller auran vet jag inte... Jag kan även se djur hos vissa få personer och även känna av/se vad jag kallar "murar" hos folk.

Om ni är intresserade så säg bara till så skriver jag gärna mera! Annars skriver jag väl bara lite till hehe x)

Källa


-D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0